11.4.08

QUÈ AMAGA CiU?

Que s’amaga darrera de la defensa “cansina” que fa CiU del transvasament del Roine?. Ho va defensar mentre governava i no ho va aconseguir, com tantes altres coses, sent una de les cebes de Jordi Pujol; des de que governa l’esquerra ha convertit aquest transvasament estructural (com el de l’Ebre) en una de les seves banderes polítiques; saben que és una infraestructura, que superant molts entrebancs, pot trigar 10 o 12 anys en arribar i que, per tant, no ens serveix per combatre la sequera que patim més important dels darrers 70 anys; ara l’han defensat al Congrés dels Diputats en el debat d’investidura de ZP, aconseguint que el candidat a la presidència del govern es comprometi a estudiar-lo (quina pèrdua de temps); saben, també, que aquest transvasament incrementaria la nostra dependència de l’exterior en recursos bàsics com ja ens passa amb els combustibles i altres productes. Els mitjans de comunicació afins a CiU no paren de referir-se als avantatges del transvasament perquè posaria fi i per sempre a “la sed insaciable de Catalunya”, i és probable que alguns sectors socials davant de l’angoixa d’obrir l’aixeta i no veure ni una gota recolzin aquesta proposta sense pensar-hi més. Suposo que ara moltes ciutadanes i ciutadans comencen a entendre que "les infraestructures" són alguna cosa més que autopistes i Aves.

Però si tot això és així, perquè invertir més en aquesta gran infraestructura per aconseguir el mateix objectiu que les polítiques dissenyades pel Departament de Medi Ambient i Habitatge que lidera ICV-EUiA?. Quina necessitat hi ha de provocar una nova fractura en el territori de centenars de quilòmetres per desprès tenir que depurar l’aigua?. Per què incrementar la nostra dependència de l’exterior en un recurs tant bàsic com és l’aigua, quan l’objectiu hauria de ser el contrari?. Per què insisteixen tant en aquesta proposta en plena crisi de la sequera?.

És evident que el que representa políticament ICV-EUiA els hi molesta i més si estem al govern, i més si gestionem l’aigua, el tractament dels residus, la qualitat de l’aire que respirem i el medi natural. És evident que tot allò que tingui a veure amb la Nova Cultura de l’Aigua els hi molesta perquè resta possibilitats de negoci i beneficis als poderosos. És evident que el que realment els hi importa és desgastar al govern com sigui i de la manera que sigui. Els efectes de la sequera els importa un “pito” (per això no han fet res en 23 anys), fins i tot resen per a que no plogui.

I que fa el PSOE donant-li peixet a CiU i fent "la pinza" contra el govern de la Generalitat i el PSC?. El que ha fet durant quatre anys: política per l’Espanya centrada i centralista, plena de complexes davant la dreta i d’alguns sectors del mateix PSOE. Doncs, que continuïn així, que els resultats electorals (menys a Catalunya i Euskadi) no han estat gaire esplèndids. Si no presenten molt aviat propostes viables, eficaces i reversibles contra la sequera, que convoquin una assemblea al Palau Sant Jordi presidida pels 25 diputats/es electes, i que ZP li expliqui a la ciutadania per què no té aigua. Seria divertit.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Impressora e Multifuncional, I hope you enjoy. The address is http://impressora-multifuncional.blogspot.com. A hug.

Xavi dijo...

Hola Paco,

soy estudiante y me gustaría hablar contigo. Podrías ponerte en contacto conmigo?

Xavi dijo...

xavi_rv@hotmail.com

COALICIÓ D'ESQUERRES dijo...

visiteu el nostre blog, A PREMIÀ DE MAR celebrem el MAIG DEL 68 i us convidem a venir...