11.2.08

ICV-EUiA: 4 EN 1.


Sempre ho hem dit, un dels nostres problemes és comunicar de forma breu i entenedora l’essència del nostre programa electoral. Ho volem explicar tot en poc espai sense creure en els miracles, i això es molt complicat. Aquests dies pensava com he de demanar el vot a la gent que tinc més a prop, al barri, a l’escola, al bus, al super, ... i m’he obligat a ordenar i resumir els meus pensaments. Aquesta és la meva contribució. Ja sé que el titol sona a lubricant, però ...

1- Per parar a la dreta i les polítiques de dretes;
2- per condicionar el govern espanyol des de l’esquerra verda i posar l’economia al servei de les persones i no a l’inrevés;
3- per garantir un programa de lluita contra el canvi climàtic;
i 4- per exigir el compliment de l’Estatut i avançar cap a un estat federal.

Això es pot ampliar, si la conversa dona, amb: Votar a ICV-EUiA en les properes eleccions generals té aquesta variada utilitat: perquè volem una nova majoria d’esquerres que barri el pas a la dreta per a que Espanya i Catalunya puguin continuar avançant en polítiques socials i guanyar nous drets polítics; perquè volem ser determinants per condicionar i influir en el govern per posar l’economia al servei de les persones i no a l’inrevés, impulsant una fiscalitat justa i verda on paguin més impostos els més rics i els que més contaminen, incrementant el salari mínim a 1000€ i lluitant contra la precarietat laboral; perquè volem un veritable programa d’acció contra el canvi climàtic promovent el transport públic, les energies renovables i el consum responsable de l’aigua; perquè volem que el govern espanyol no regategi el compliment de l’Estatut de Catalunya i s’avanci cap a un estat plenament laic i federal.

El millor de tot és que a Catalunya cap partit pot oferir les quatre utilitats juntes en un sol gest (el vot): El PP i CiU no poden parar a la dreta perquè són la dreta i fan polítiques de dretes (i no cal que posi exemples); el PSC recolza algunes polítiques conservadores com en matèria econòmica i fiscal (xecs-servei, presumir de superàvit pressupostari, ...), el compliment de l’Estatut sempre i quant no emprenyi al PSOE, i del canvi climàtic que voleu que us digui (encara els hi agrada molt el ciment i l’AVE per sobre de rodalies); a ERC això del canvi climàtic no entra dins de les seves prioritats, van votar en contra de l’Estatut i són independentistes. En canvi ICV-EUiA ja ha demostrat que es capaç de parar a la dreta (a Catalunya i a Espanya), estem per la pujada d’impostos als més rics i per l’augment de la despesa social (salari mínim, pensions, llei de dependència, educació, ...), som la veu dels que reclamen un veritable programa contra el canvi climàtic (propostes de lleis de mobilitat, energies renovables, defensa de rodalies, estalvi energètic, nova cultura de l’aigua, ...), i hem estat i som els màxims defensors del nou Estatut de Catalunya, i sembla que dels pocs federalistes.

Be, jo ho he intentat, a veure qui s’anima ....

1 comentario:

CoBeT dijo...

Quería saber si ICV-EUiA ha apoyado oficialmente la huelga en defensa de la educación pública en Cataluña, en cualquier caso, propongo que la gente cercana a ICV-EUiA, intentéis colgar algún mensaje de apoyo a la huelga y en protesta tanto a la ley como a los servicios mínimos decretados, que han superado en la restricción del derecho de huelga, a los decretados por el gobierno de Aznar (y que todos nosotros criticamos lógicamente entonces).

Dejo un enlace al tema en el foroIU, creo que es muy preocupante la distancia que la política del tripartito esta creando entre ICV-EUiA y los mov. sociales y ecologistas con la mejor expresión en el manifiesto del Foro Social Catalán.

http://www.nodo50.org/foroiu/viewtopic.php?t=4346