25.10.07

80 km/h

Avui després de veure les imatges del col·lapse a l’autovia de Castelldefels m’ha assaltat un dubte. Donat el desastre de rodalies, que no sabem quantes setmanes es mantindrà, la improvisació constant de les administracions, i el cabreig que acumula la ciutadania, no seria convenient posposar dos o tres mesos l’entrada en vigor de la reducció de velocitat a 80 km a l’àrea metropolitana, i aprofitar aquests dos o tres mesos per fer una bona campanya de sensibilització?. No seria més efectiu esperar a que tot estigui normalitzat i milers de persones es puguin desplaçar amb una certa tranquilitat?.

Tinc la sensació de que una mesura justa i adaptada a l’objectiu que es vol aconseguir, la reducció de les emissions, en l’actual situació de desgavell pot girar-se en contra de qui la impulsi, en aquest cas les dues conselleries d’ICV. Hem de tenir en compta que aquesta mesura és la que tindrà més impacte en la vida quotidiana de les persones i que ha estat la més atacada i ridiculitzada per poderosos lobbies mediàtics, inclosos els mitjans públics (TV3 i Catalunya Radio). D’altra banda els socis de govern (PSC i ERC) tampoc s’han destacat en la defensa de la mesura. És cert que en els darrers dies les tonteries de Rajoy sobre el canvi climàtic i el seu cosí, i les conferències d’Al Gore poden ajudar, però ......No sé si podríem aplicar aquella dita de donar un pas enrere per desprès donar dos passos endavant. Què penseu?.

2 comentarios:

As dijo...

Company Paco,
Sembla que l'has encertada, i avui s'ha anunciat posposar la mesura de reducció de la velocitat màxima a l'entorn de BCN.
Personalment no estic d'acord.
D'una banda, perquè la mesura no afectarà, a la pràctica, al problema. A més, d'inici tan sols era informativa. Sí que tindria efecte a les nits, quan no hi ha saturació i sí moltes ganes trepitjar el pedal.
D'altra banda, sembla com si el motiu últim, la protecció de la salut de les persones, depengui del moment polític, el que es podria interpretar com un senyal de debilitat en l'argumentari que defensem des d'ICV.

Paco Morales dijo...

Company Jose Manuel, jo no crec que sigui una debilitat argumental. Crec sinserament que aquesta mesura necessita una molt bona campanya informativa i un nivell de receptibilitat de la gent important, perquè ja saps que els contraris a la mesura tenen molta força mediàtica. Donada la situació esperpèntica de rodalies crec que és millor esperar una mica. Ara caldria aprofitar aquest temps per fer una bona campanya a favor de la mesura dels que estem a favor, i no només des del govern de la Generalitat de Catalunya (articles, cartes als diaris, exposicions, ...)