24.5.09

Per un nou compromís d'esquerres i verd

La majoria de governs europeus són de dretes o han practicat polítiques de dretes. I aquestes són les polítiques que han provocat la gravíssima crisi econòmica en la que ens trobem. Aquesta relació de forces es reflexa en les polítiques que emanen de la Comissió Europea (incapaç de fer front a la crisi) i que només troben una certa oposició en el Parlament Europeu en el que es poden conforma majories parlamentàries d’esquerres i ecologistes amb capacitat per paralitzar algunes decisions regressives. Cal fer polítiques d’esquerres a Europa, a Espanya i a Catalunya. No si val reclamar el vot d’esquerres per desprès arribar al Parlament Europeu i coincidir en un 80% de les votacions amb el Partit Popular Europeu, que és el que ha fet el PSOE.

Aquesta és una molt bona raó per demanar a la ciutadania que voti en les properes eleccions europees del proper 7 de juny. Dependrà de la composició del proper Parlament Europeu que Europa camini cap a la consolidació i ampliació del seu model social o que per contra vagi erosionant el que ha costat construir durant desenes d’anys a través de l’acció política de l’europeisme democràtic i d’esquerres, i de les lluites socials.

Una bona manera d’enfrontar-nos al pessimisme social que impera i als que han provocat la crisi econòmica, social i ambiental que patim, es fer girar al Parlament Europeu cap a l’esquerra i l’ecologisme. I això només es pot fer votant a forces polítiques que com ICV-EUiA estan compromeses amb la transformació social i ambiental de les nostres comunitats. L’Europa dels mercats i els negocis ja existeix. El que cal és desenvolupar i enfortir l’Europa Social i Ecològica. És necessari recolçar amb els vot un nou compromís d'esquerres i verd com el que representa ICV-EUiA.

Perquè volem una Europa amb un govern que lluiti contra la crisi econòmica i es preocupi per millorar la qualitat de vida dels treballadors/es; una Europa compromesa en aconseguir la plena igualtat entre homes i dones; una Europa que lluita decididament contra el canvi climàtic i cuida el seu medi ambient; una Europa que fa de la cultura, del coneixement i la innovació, del diàleg i la cultura de la pau els seus instruments per relacionar-se amb el món. Una Europa en la que tots els seus ciutadans/es tenen els mateixos drets i els mateixos deures vers la comunitat. El programa electoral complet a: http://www.raulromeva.cat/programa-europees

3 comentarios:

M@k, el Buscaimposibles dijo...

Muchas gracias por participar con este post en el festival de blogs de Politika 2.0 para las elecciones europeas. Aunque muchos nieguen la mayor y que existan "derecha" e "izquierda", está claro que, por lo menos, hay dos modos bien diferenciados de hacer política, a cualquier nivel, también europeo.

Xavier Boix dijo...

Hola Paco, com ho fas per penjar el teu blog a politika 2.0 ?

M@k, el Buscaimposibles dijo...

Hola. Tienes el resumen del festival de blogs en

http://politika20.nireblog.com/post/2009/06/05/festival-de-blogs-de-las-elecciones-europeas