10.1.09

AMB PALESTINA AL COR (II)


Mentre desenes de milers de persones ens manifestàvem a Barcelona (la fotografia només il.lustra una petita part dels/les assistents), i a d’altres ciutats, contra la matança de palestins a mans de l’exèrcit israelià i la passivitat de la comunitat internacional, el mateix exercit estava intensificant l’assetjament al poble palestí, provocant més mort i destrucció. Si no els parem aviat deixaran reduït a la seva mínima expressió al poble palestí i sense cap possibilitat de desenvolupar-se com a persones perquè no en quedarà res.

Ha estat una satisfacció veure que la societat civil catalana ha reaccionat amb contundència contra la injustícia i amb mostres de solidaritat per a les víctimes. Però hem de fer tot el que estigui a la nostra ma per a demostrar-li al govern d’Israel que això tindrà conseqüències, que farem boicot de forma pacífica però contundent a tot allò que tingui a veure amb el seu país. Perquè no volem tenir cap relació amb un estat que mata, tortura i elimina tota esperança d’un poble sencer, amb un estat que incompleix de forma reiterada tots els tractats internacionals, els drets humans més bàsics i les repetides resolucions de l’ONU.

Espanya ha de retirar al seu ambaixador, deixar de vendre armes a Israel (quina vergonya) i interrompre les relacions polítiques i comercials. Per la seva banda el Govern de la Generalitat de Catalunya ha d’utilitzar totes les seves competències per incrementar la solidaritat amb el poble palestí i per anular qualsevol relació política, cultural, acadèmica o comercial amb Israel. El Govern ha de cridar l’atenció al seu Vicepresident (ERC) i al conseller d’Innovació, Universitats i Empreses (ERC) per a que anul·lin qualsevol programa de relacions amb Israel, com els que han promogut en les darreres setmanes. Cal abandonar qualsevol posició ambigua.

Per la Pau i els Drets Humans: Solidaritat amb el Poble Palestí, Boicot a l’estat d’Israel.

No hay comentarios: