27.7.08

Més sobre ADIGSA

No volia marxar de vacances sense contraposar la meva opinió a una entrada a la blogosfera amb el títol ADIGSA en un blog sota el nom de “Les hores i els dies”. Només sé que és de Sant Boi però no se si es individual o col·lectiu. Be, el cas és que la informació que s’utilitza referent als habitatges buits que administra Adigsa és errònia i no s’ajusta a la realitat. Adigsa no té 1400 habitatges buits pendents d’adjudicació. Crec que abans de fer pública una dada d’aquestes característiques primer s’han de contrastar amb qui té la informació i més si aquesta empresa està dirigida per companys/es d’ICV. Vaig enviar un comentari al company/a anunciant que properament faria arriba les dades reals donat que treballo a Adigsa des de fa uns mesos. El comentari, però, no ha estat publicat i per això he decidit publicar aquest post.

És cert que cal escorçar el temps en que un habitatge finalitza la seva construcció i s’adjudica, i per això s’ha treballat en el decret del Reglament del Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial, que d’aprovar-se podria simplificar els processos administratius i guanyar temps en les adjudicacions, sempre amb el concurs dels ajuntaments i assegurant la corresponent publicitat i transparència. Per cert, aquest decret, que ja ha passat el període d’exposició al públic, està trobant moltes reticències per la seva aprovació definitiva en la Federació de Municipis de Catalunya, especialment del seu president, Manuel Bustos, i del que representa dins del PSC, argumentant que el decret es contrari a l’autonomia municipal (un altre dia en podem parlar de forma més extensa).

Li deia a l’administrador/a del blog “Les hores i els dies” que més enllà de Baltasar i Saura hi ha vida, és a dir, hi ha companyes i companys que treballen i s’esforcen cada dia per a que les coses es facin millor al servei de la ciutadania i d’un programa polític concret. No crec que fer-li el joc a la rumorologia interessada sigui positiu pel nostre projecte.

6 comentarios:

les hores i els dies dijo...

Hola:
El que és positiu pel nostre projecte és fer les coses bé. I a poder ser, fer-les molt bé. No ens podem premetre fer-les malament, és a dir, igual que els altres partits, car sinó, on rau la diferència ?.
Es possible que la xifra no sigui de 1400 habitatges; com també és possible que no faci tantíssims mesos que no s`adjudiquen. Tan és. La qüestió és que la gestió: "necessita millorar", i "no progressa adequadament", i això em rebel.la i m`indigna, perquè després passa el que passa en els resultats electorals. La crisi de la sequera, per exemple, és obvi que, pel que fa a la comunicació, s`hagués pogut fer molt millor. Tan és així, que el mateix Saura va "suggerir" al President Montilla una ampla remodelació que inclogués al Conseller Baltasar, per tal d`arribar tranquil a l`assemblea del Novembre. Un servidor també vol el millor per ICV, tot i no ser un funcionari, ni un quadre del partit, ni un càrrec. Només sóc un humil obrer de la construcció que veu les coses "desde fora" del cotxe oficial...
Salut i ecosocialisme.
Salut i ecosocialisme.

Paco Morales dijo...

Hola "Les hores i els dies", tens raó en que ICV té veritables problemes per explicar a la ciutadania que fa al govern i fer-ho be, i el procés de la sequera és un clar exemple. Fins aquesta crisi encara teniem un altre problema: la manca de mitjans per compartir i socialitzar en l'organització la tasca feta i convertir-la en acció política, perquès estem en un partit polític per fer política. Això ha començat a canviar en els darrers mesos fruit de les bronques, justificades, respecte a la gestió de la comunicació de tot el relacionat amb la sequera. I encara espero que la propera assemblea nacional ens aporti una estratègia organitzativa que ens possibiliti connectar amb la ciutadania i amb el nostre electorat en particular.

Però tot això no treu importància al fet que quan formulem una crítica aquesta ha de ser concreta i rigurosa per contribuïr a millorar la política o la mateixa gestió. Malgrat treballar a Adigsa, no soc ni funcionari ni vaig en cotxe oficial i molt sovint em rebel.lo perquè no som capaços de comunicar, ni de convertir l'acció de govern en acció política que faci avançar les nostres idees. Continuarem parlant i espero contribuïr a millorar la gestió, a progressar adequadament i a fer avançar la nostra organització i el nostre projecte polític. Fins aviat.

les hores i els dies dijo...

Això està bé. Parlar amb modèstia i humiltat, admetent que les coses es poden fer millor, tot i les dificultats i la "invisibilitat" manifesta.
Avui, en canvi, ICV-EUiA hem aparegut en els mitjans de forma clara, marcant perfil propi, amb discurs i propostes en positiu i amb autoritat, sense demanar permís a ningú per respirar...
Tema Llei d`Educació: Senzillament molt bé. Res més a dir; Si no hi ha canvis, dur-ho fins al final. I punt.
Alegacions a la MAT: Bé. Demanar-ne el sotrerrament total, i a qui no li agradi, que es foti !
Tema Congrés Batalla de l`Ebre: hi ha hagut d`anar en Montilla per "tapar" a en Saura, que s`enduia el protagonisme...
Tema Pressupostos i Estatut: Molt bé: si no hi ha acompliment de la Llei (Estatut), doncs a pastar fang amb els pressupostos d`en ZP. Almenys que poguem dir: "no con nuestro voto".
Tema Alcalde de Seseña: Tot i que és un tema estatal, IU apareix com la única força que no es "plega" davant els poderosos de l`especulació pura i dura.
I així amb altres temes.
Feia dies i setmanes que no apareixíem en els mitjans d`aquesta forma, amb totes les lletres i amb la cara ben alta.
En el PSC hi ha nervis i por de còm es prendrà la gent això d`anar dient que no hi ha crisi, i dels incumpliments del Zapatero. A ERC hi ha estupor per còm es queden sense marge de maniobra en no rebutjar la Llei d`Educació, i en defensar un Estatut que abans havien combatut a sac. I Ciu, tot i fregar-se les mans, continúen a l`oposició i hi continuaran molt de temps amb gent com el Felip Puig, Madí, i altres.
I pel que fa a nosaltres...
treballar més i millor, explicar, fer pedagogía, abandonar dogmatismes estèrils que no ens porten enlloc, ser valents, no tenir por, ensenyar els ullals de tant en tant, posar en valor les idees i les sigles. I ja saps bé que, a voltes, a la vida cal fer un cop de puny sobre la taula per deixar les coses clares i també perquè no se`ns riguin a la cara.
I com deia El Guti:
Salut i bon treball.

el jardinero infiel dijo...

mira, jo no sé si hi han 1400 pisos buits peró a mi el febrer de 2007 em va tocar un pis de lloguer per a joves a Barcelona (CARRER CARLES RIBA), que porta més de 20 mesos construït i encara no hi visc ni sé quan hi viuré. I el pitjor de tot és les desenes de trucades no contestades, excuses i mentides que rebem contanment de la promotora. És normal que una persona no pugui planificar-se on ha de viure durant 3 anys per la ineptitud i burocràcia d'un servei públic? Més enllà de les diners- que surten del errari públic- que es perden amb la no amortització dels habitatges, EL QUE RECLAMEN ÉS TRANSPARÈNCIA I INFORMACIÓ. Que ens donin terminis reals i no ens vagin dient cada cop que a 4 mesos vistes creuen que ja estarà. NO ÉS POT JUGAR AMB LA PLANIFICACIÓ FAMILIAR DE LA GENT!

AnnaPe dijo...

A mi em són absolutament indiferents els partits polítics tot i que entenc que hi ha diferències. L'única cosa que és certa és que sempre acabem pagant els mateixos i a sobre els polítics es van tirant floretes!!!! 3 anys esperant un pis i ADIGSA només ens ha dit mentides. A mi em faria vergonya treballar en un lloc així. Oi tant que s'hagués pogut fer "mooooolt millor" i "gens pitjor"!!!Moltes gràcies polítics, Generalitat, Ajuntament, ADIGSA o el nom que vulgueu per haver-nos trencat les il·lusions de quelcom que en principi era una ajuda. A mi de moment, m'ha perjudicat. Gràcies!

AnnaPe dijo...

Afegeixo! Què passa amb aquells pisos de protecció oficial que es van construir al carrer Londres i que no s'han ni sortejat ja que els veïns van iniciar un procés de queixa ja que volien zona verda? Tot plegat em sembla patètic!!!