14.12.07

Nova agressió feixista a Terrassa.



Reprodueixo el comunicat de premsa que ICV i Joves d'Esquerra Verda de Terrassa hem elaborat davant de la nova agressió feixista que ha petit un company nostre:

"Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) de Terrassa i Joves d’Esquerra Verda vol denunciar públicament l’agressió de que va ser objecte un dels militants de l’organització juvenil Joves d’Esquerra Verda de la localitat durant la nit de dimarts a la sortida de casa seva per part d’un grup de joves d’estètica neonazi.

A banda d’un cop de puny al nas, que va requerir atenció mèdica, el jove va rebre amenaces de mort fent referència explícita al judici pendent contra diversos joves neonazis per una agressió produïda al mes de febrer contra quatre joves militants de les joventuts d’ICV i EUiA que va acabar amb l’hospitalització d’un dels agredits diversos dies. El jove agredit i amenaçat el passat dilluns és un dels quatre joves que van patir i denunciar aquesta agressió el mes de febrer.

En aquell moment fruït de les investigacions es van produir diverses detencions i encausaments que estan pendents de la celebració del judici on, a banda dels joves agredits, ICV es va personar com acusació particular.

El jove agredit va interposar la corresponent denúncia davant la Comissaria dels Mossos d’Esquadra.

Davant aquesta nova agressió ens reafirmem en la defensa dels valors de la llibertat i de la democràcia que aquests grups violents d’extrema dreta volen atacar des de l’exercici de la violència i de la por. Cal que la societat civil i els cossos de seguretat treballem en una mateixa línia per tal d’eradicar l’existència d’aquests grups violents incompatibles amb una societat de lliures i iguals, en la que la paraula, el diàleg i els valors democràtics han de presidir qualsevol debat polític.

Malauradament tant a Terrassa com a d’altres ciutats del Vallès Occidental aquestes agressions es reprodueixen de forma periòdica i fan necessari que garantir la seguretat i l’exercici de la llibertat de les víctimes, així com que l’eradicació d’aquests grups violents i d’extrema dreta sigui una de les prioritats dels cossos de seguretat de la ciutat, tant dels Mossos d’Esquadra com de la policia municipal, utilitzant tots els mitjans al seu abast per identificar i posar a disposició judicial als agressors i per desmantellar les estructures organitzatives d’aquests grups que fan de l’apologia de la violència i del feixisme els seus signes d’identitat.

Terrassa, 13 de desembre de 2007"

Davant d'aquests fets la prioritat és la seguretat del nostre company. Està clar que l'agressió ha estat, a més, una coacció per influir en el judici que es produirà per la primera agressió. Els cossos de seguretat (Mossos d'Esquadra, i Policia Municipal) han d'assegurar la seguretat del company, però a més han d'actuar amb més contundència davant d'aquests grups feixistes i violents que estan identificats i es sap on es reuneixen. Qualsevol agressió ha de rebre una resposta immediata dels cossos de seguretat per fer-lis la vida impossible, és l'únic llenguantge que entenen. Estic convençut que la majoria d'agressions d'aquest tipus no es denuncien per por i tenim la responsabilitat de fer visible aquest problema de seguretat per eradicar aquesta pràctica feixista.

1 comentario:

Medea dijo...

Exactament nosé que vull expressar. Només dir, que no estic d'acord en moltes coses les quals la gent es creu només perquè els periodistes ho diuen. És vergonyós.
Respecte a la agressió, només dir, que jo ni sóc nazi, ni mai he agredit a ningú, tot i així, a mi em van detindre, malgrat que no hi hagués cap noia a la agressió. Quina bona feina que van fer. Tothom cap a dins per demostrar que estaven treballant en el cas.

Avui mateix me'n he asseventat de la agressió de dimarts, nosé si es gaire creible això de que hagin sigut els mateixos de l'altre cop, no crec que hi hagi algú tan estúpid com per tirar-se pedres d'aquesta manera. L'altre cop també es van inventar dades d'aquest tipus, i dubto molt que tot fos cosa dels periodistes...

Haig de dir que estic en contra de qualsevol dels extrems.
I com a anècdota; l'altre dia, en mig del carrer Pere IV, a Barcelona, vaig veure com un grup de 4 nois, antifeixistes agredien a un pobre noi perquè sí, el noi sangrant en mig del carrer, i la gent sense fer res. Vaig trucar als mossos d'esquadra, però si van arrivar, ho van fer tard, diria que ni s'han preocupat de qui eren els agresors, no em sorpren. Si algú hagués dit a la descripció que eren un grup de neonazis segur que s'hauria fet alguna cosa.