4.12.07

LA FRIVOLITAT CORRE A MÉS DE 80


Em sorprèn el nivell de frivolitat amb el que el "seny català" està tractant la mesura de reduir la velocitat a 80 km/h a l'àrea metropolitana de Barcelona. Són especialment virulentes les tertúlies de la TV3 (per exemple Els Matins, de Josep Cuní) on es ridiculitza la mesura i se la compara amb la religió, la litúrgia i el fonamentalisme ecologista. Primer va ser el lobby del RACC, La Vanguardia i d'altres posant en qüestió la mesura afirmant que no s'aconseguiria ni reduir la contaminació, ni salvar vides, ni disminuir la sinistralitat. Aquesta càrrega va dirigida fonamentalment a demostrar que ICV paralitza el país amb les seves "tonteries", i vol remarcar el perill que suposa per Catalunya que ICV detenti les responsabilitats del trànsit i de medi ambient alhora. I això passa dia si i dia també. Avui mateix un tertulià, l'Antoni Puigverd, acusava al Josep Pérez Moya d'utilitzar un to agressiu i vehement per defensar la mesura (si no conegués al company m'ho podria arribar a creure), el Vicenç Villatoro ha aprofitat per argumentar que el que volem fer és que els ciutadans es sentin culpables (pobrets!), i el Josep Cuní ha arrodonit l'opinió destacant que és increïble la component judeo-cristiana que encara es pot trobar en l'esquerra.

No he vist enlloc l'esforç de la televisió pública per explicar que aquesta mesura forma part d'un pla de xoc contra la contaminació que en té 73, ni l'esforç per esbrinar i comunicar el resultat d'aplicar aquesta mesura en d'altres àrees metropolitanes europees. Alguna cosa s'hauria de fer per a que la televisió pública compleixi amb alguns dels seus objectius i raó de ser. S'haurà d'acotar la confusió constant entre espai d'opinió i d'informació, i com es tracten polèmiques legítimes amb equilibri. S'haurà també d'assegurar la pluralitat i diversitat dels tertulians de la televisió i la ràdio públiques, perquè la societat és plural de debò. Jo també vull que la TV3 sigui la meva.

2 comentarios:

Carles Rodríguez dijo...

Hola Paco!
Jo també he vist part de l'entrevista i el que es pretenia era generar polèmica i "morbo" al voltant d'aquesta mesura del govern de la Generalitat, és el que es porta als programes matinals de la "competència".
Finalment, però, crec que ha quedat ben clar que els únics que sabien del que parlaven eren el Pérez Moya i el catedràtic d'universitat.
Tota la resta ha estat, com sempre als matins, tertúlia barata per despertar al personal.

Anna Mir dijo...

Hola Paco,
Comparteixo la teva opinió sobre Els Matins.
Matins punt si o matins punt no...
A banda de la tertulia, la manipulació de "la pregunta del dia" és escandalosa!!!
Em sembla indignant i és cert que en sentir aberracions com aquestes una es desperta de cop, i de mala llet.