10.7.07

ELS REGALS DE ZP

Els 2500 euros per naixement és una mesura populista, anunciada en un debat de l'estat de la nació i en l'inici del que es preveu una llarga campanya electoral perquè així ho ha decidit el President Zapatero. Representa que és una mesura per estimular la natalitat dels de casa perquè la dels immigrants està prou estimulada. Jo dubto que aquesta mesura animi a ningú a tenir un fill/a si no ho tenia previament pensat, perquè la quantitat no dona per masses aventures. Les parelles joves que tinguin una hipoteca (les que puguin !!) amb l'euribor a l'alça i els salaris baixos, es decidiran a tenir un fill/a per 2500 euros?. Les parelles que tinguin ja algun fill i saben les despeses que això ocasiona i no tenen una plaça d'escola bressol pública, per posar només un exemple, s'animaran a tenir el segon fill/a?. Jo penso que no, o almenys jo no ho faria. El primer impacte ha tingut molt resó mediàtic. S'ha comentat a tot arreu i la gent parla d'entrada de forma positiva. Però quan ja han passat uns quants dies i es comencen a fer comptes es veu clarament que és una mesura de cara a la galeria que no saluciona els problemes de la gent i si ajudarà als que poden arribar a fin de mes sense molts problemes. És injust, electoralista i s'acosta a les polítiques conservadores de promoció de la família, o de determinades famílies.
És com el compromís electoral del PSC i CiU a Terrassa de que el transport públic sigui gratuit per les persones majors de 65 anys, sense tenir en compta altres situacions i els recursos de les persones. De què li serveix a un jubilat que li paguem el autobús si no hem estat capaços encara de crear una bona xarxa pública de residències o de centres de dia, o de centres d'atenció primària?. I les famílies que estan pagant 1400 euros mensuals per a que els seus pares pugin gaudir d'una residència per la gent gran perquè requereixen cura les 24 hores del dia?. Des de l'esquerra hem de fer altres polítiques més socials, més justes i més redistributives.

1 comentario:

Anónimo dijo...

El problema és que és bastant difícil fer comprendre a la gent que una mesura com aquesta és una mesura política de dretes i no d'esquerres...