19.1.09

Ell ho fa millor que jo. Si voleu llegir un bon article del Jordi Borja sobre la manifestació del passat 10 de gener i les condicions de vida del poble palestí, escrit amb el cor i amb el cap, clicleu aquí: http://http//www.elpais.com/articulo/cataluna/Catalanes/israelies/palestinos/elpepuespcat/20090119elpcat_5/Tes

11.1.09

FETS, NO PARAULES ...

Aquest era l’eslògan electoral del PSC a Catalunya i és el que s’hauria d’aplicar el Govern de Zapatero. Està molt be que el president demani l’aturada dels atacs israelians sobre la franja de Gaza, però aquestes paraules per ser serioses, coherents i honestes han d’anar acompanyades de fets concrets que estan a la seva ma i a la del seu partit:

1. Retirar l’ambaixador espanyol a Israel
2. Suspendre immediatament la venda d’armes d’empreses espanyoles a Israel
3. Comprometre’s a complir escrupolosament el Codi de Conducta de la UE per que fa a venda d’armes a països en conflicte
4. Suspendre els acords comercials d’Espanya i Israel.
5. Promoure dins de la UE la suspensió de la Relació Preferent amb Israel
6. Incrementar de forma substancial la solidaritat amb el Poble Palestí

El president Zapatero tindrà oportunitat de demostrar, amb “fets” i no paraules, el seu compromís i el del PSOE en la votació de la Proposició No de Llei que presentarà Joan Herrera (ICV) al Congrés dels Diputats/des. Perquè només les bones paraules no pararan el genocidi del Poble Palestí, i perquè només les bones paraules no donen credibilitat política. Ho veurem.

10.1.09

AMB PALESTINA AL COR (II)


Mentre desenes de milers de persones ens manifestàvem a Barcelona (la fotografia només il.lustra una petita part dels/les assistents), i a d’altres ciutats, contra la matança de palestins a mans de l’exèrcit israelià i la passivitat de la comunitat internacional, el mateix exercit estava intensificant l’assetjament al poble palestí, provocant més mort i destrucció. Si no els parem aviat deixaran reduït a la seva mínima expressió al poble palestí i sense cap possibilitat de desenvolupar-se com a persones perquè no en quedarà res.

Ha estat una satisfacció veure que la societat civil catalana ha reaccionat amb contundència contra la injustícia i amb mostres de solidaritat per a les víctimes. Però hem de fer tot el que estigui a la nostra ma per a demostrar-li al govern d’Israel que això tindrà conseqüències, que farem boicot de forma pacífica però contundent a tot allò que tingui a veure amb el seu país. Perquè no volem tenir cap relació amb un estat que mata, tortura i elimina tota esperança d’un poble sencer, amb un estat que incompleix de forma reiterada tots els tractats internacionals, els drets humans més bàsics i les repetides resolucions de l’ONU.

Espanya ha de retirar al seu ambaixador, deixar de vendre armes a Israel (quina vergonya) i interrompre les relacions polítiques i comercials. Per la seva banda el Govern de la Generalitat de Catalunya ha d’utilitzar totes les seves competències per incrementar la solidaritat amb el poble palestí i per anular qualsevol relació política, cultural, acadèmica o comercial amb Israel. El Govern ha de cridar l’atenció al seu Vicepresident (ERC) i al conseller d’Innovació, Universitats i Empreses (ERC) per a que anul·lin qualsevol programa de relacions amb Israel, com els que han promogut en les darreres setmanes. Cal abandonar qualsevol posició ambigua.

Per la Pau i els Drets Humans: Solidaritat amb el Poble Palestí, Boicot a l’estat d’Israel.