27.7.08

Més sobre ADIGSA

No volia marxar de vacances sense contraposar la meva opinió a una entrada a la blogosfera amb el títol ADIGSA en un blog sota el nom de “Les hores i els dies”. Només sé que és de Sant Boi però no se si es individual o col·lectiu. Be, el cas és que la informació que s’utilitza referent als habitatges buits que administra Adigsa és errònia i no s’ajusta a la realitat. Adigsa no té 1400 habitatges buits pendents d’adjudicació. Crec que abans de fer pública una dada d’aquestes característiques primer s’han de contrastar amb qui té la informació i més si aquesta empresa està dirigida per companys/es d’ICV. Vaig enviar un comentari al company/a anunciant que properament faria arriba les dades reals donat que treballo a Adigsa des de fa uns mesos. El comentari, però, no ha estat publicat i per això he decidit publicar aquest post.

És cert que cal escorçar el temps en que un habitatge finalitza la seva construcció i s’adjudica, i per això s’ha treballat en el decret del Reglament del Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial, que d’aprovar-se podria simplificar els processos administratius i guanyar temps en les adjudicacions, sempre amb el concurs dels ajuntaments i assegurant la corresponent publicitat i transparència. Per cert, aquest decret, que ja ha passat el període d’exposició al públic, està trobant moltes reticències per la seva aprovació definitiva en la Federació de Municipis de Catalunya, especialment del seu president, Manuel Bustos, i del que representa dins del PSC, argumentant que el decret es contrari a l’autonomia municipal (un altre dia en podem parlar de forma més extensa).

Li deia a l’administrador/a del blog “Les hores i els dies” que més enllà de Baltasar i Saura hi ha vida, és a dir, hi ha companyes i companys que treballen i s’esforcen cada dia per a que les coses es facin millor al servei de la ciutadania i d’un programa polític concret. No crec que fer-li el joc a la rumorologia interessada sigui positiu pel nostre projecte.

18.7.08

ICV de Santa Perpètua

Ha estat un plaer poder retrobar-me amb les companyes i els companys d’ICV de Santa Perpètua en un sopar entranyable per acomiadar el curs polític. Malgrat haver guanyar les darreres eleccions municipals ICV ha passat el primer any de mandat a l’oposició gràcies a un pacte d’interessos personals i cohesionats per l’únic desig de desplaçar ICV del govern al preu que fos. I en aquesta situació cadascú ha mostrat la seva veritable cara i el seu nivell d'ètica política i personal.

No ha estat un any fàcil però he continuat trobant gent amb bon humor, compromesa amb la defensa d’un projecte de ciutat d’esquerres forjat durant molt anys amb molta il·lusió i determinació. També s’expressa preocupació davant d’un equip de govern municipal (PSC,ERC i CiU) més interessat en perseguir a treballadors/es que interpreten propers a ICV, incrementar els impostos de forma abusiva i injusta, i ser incapaç de presentar ni una sola idea original. Està clar que voldran viure de rendes i a ICV li tocarà recordar a la ciutadania que tots els projectes que es concretaran en els propers mesos són fruit de la planificació i del treball d’ICV (per exemple, cap a finals d’any s’entregaran les claus dels habitatges de lloguer per la gent gran, i el proper any dels habitatges de lloguer per joves, fruit d’un conveni signat per Salvador Milà, conseller de Medi Ambient i Habitatge, i Isabel Garcia alcaldessa de Santa Perpètua al 2004).

Malgrat les dificultats tant el grup municipal com l’organització fan pinya i estan treballant a fons, “a peu de carrer”, per recuperar l’alcaldia i el govern municipal. A qui llegeixi aquest petit article el convido a visitar Santa Perpètua per Festa Major els propers dies 5,6, 7 i 8 de setembre i visitar el “xiringuito” d’ICV per compartir amb alegria una estona i mostrar així el nostre recolzament a un col·lectiu de persones amb idees, principis i ganes de canviar les coses.

10.7.08

SEMAFORS VERMELLS I UNA PORTADA

Això és el que ha dedicat La Vanguardia als consellers d’ICV i altres alts càrrecs: semàfors vermells per moltes de les iniciatives polítiques innovadores en matèria ambiental, i una portada (amb el seu respectiu article) que només pretén intoxicar i intervenir en el debat assembleari. És evident que cada mitjà de comunicació representa interessos polítics i econòmics determinats i per tant una visió particular del món, però això no tindria que ser incompatible amb la professionalitat informativa, l’objectivitat i el servei públic. Ha pesat més posar en portada una especulació interessada sobre ICV que la presentació de les balances fiscals a càrrec del conseller Castells. Senzillament increible !!.
Desprès de la campanya contrària a la limitació de velocitat a l’àrea metropolitana a 80 km/h donant veu interessada a lobby del vehicle privat i els seus interessos econòmics no hem vist que La Vanguardia destaqués, com es mereix, que el Pla de Xoc contra la contaminació impulsat per la conselleria de medi ambient i habitatge és un exemple a seguir a nivell d’estat, ni que el Parlament Europeu hagi reconegut de forma pública el procés participatiu portat a terme per elaborar el Pla català per la mitigació del canvi climàtic (i això són només alguns exemples).

Això només ha estat un aperitiu del que ens espera en els propers mesos: només tindrem portades si tenim marro, si no és així serem silenciats com acostuma a passar. ICV molesta al govern no per la inestabilitat que pugui aportar al Govern d’Entesa, sinó per les polítiques que impulsa i que vol continuar impulsar si la ciutadania vol amb més força. Que no marquin el nostre debat assembleari està a les nostres mans.